Recensies HTA

Sabine (09-06-2020)
Minoes, onze lieve poes van bijna 18 jaar, zat in haar laatste levensfase. Minoes was ziek, lustte haar eten niet en ging snel achteruit. De dierenarts heeft haar extra vocht toegediend en anti-braak tabletjes gegeven, maar dat mocht helaas niet baten. Ik heb Ingrid gevraagd of ze via Healing Touch onze Minoes wilde begeleiden in haar stervensproces, zodat Minoes met weinig lijden zou sterven. Ingrid heeft energetische balans en rust gecreëerd bij Minoes , daarbij heeft Ingrid ook gebruik gemaakt van essentiële oliën. Minoes was de laatste dagen voor haar overlijden rustig en is rustig in onze armen overleden. Dit hebben we als een heel mooi afscheid ervaren. En deze mooie ervaring hebben we 3 jaar terug ook al meegemaakt: Onze vorige poes, Merel van 14 jaar, was ook erg ziek en werd niet meer beter, had veel pijn. Ingrid heeft Merel toen ook behandeld via Healing Touch, Merel werd rustig. Een halve dag later is Merel rustig ingeslapen.

Ingrid heel erg bedankt dat je onze 2 lieve poezen hebt begeleid in de laatste levensfase en dat ze rustig zijn ingeslapen. 2x hebben we een heel mooi afscheid mogen nemen, kan geen toeval zijn.

Minoes
Merel

Annette (29-10 2021)
Na de zomervakantie hebben wij Ingrid uitgenodigd om onze hond Flynth te behandelen. Hij heeft veel jeuk voornamelijk aan zijn poten, oren en minder op zijn lijf. We hopen dat Ingrid hier iets in kan betekenen. Als ze ‘s avonds bij ons binnenkomt gaat de aandacht gelijk naar Flynth en daarna naar ons. Ze vertelt duidelijk wat ze wil doen en waarom. Dan start de behandeling, Flynth mag liggen hoe hij wil en waar hij wil. Flynth vind alles prima en wil graag aan de oliën likken en dat mag ook. Uiteindelijk valt hij in diepe slaap. Tussendoor licht Ingrid nog wat toe, wat ze voelt of wat er gebeurt bij haarzelf. Na afloop legt ze het nog eens uit, wat ze gedaan heeft en wat de reactie was. Er was een blokkade aan de achterkant in zijn rug, Flynth zuchte ervan dat dat weg was. De reactie van Flynth op deze behandeling is dat we een nog vrolijker hond hebben. Hij loopt te rennen met uitlaten, komt speeltjes brengen, ons uitdagen en knuffeltjes halen. De jeuk is na 2 behandelingen tijdelijk verminderd. Maar een gelukkige vrolijke hond is ook erg fijn en je weet niet wat die blokkade nog had kunnen worden. We hebben Ingrid als heel warm en meelevend naar mens en dier ervaren. Veel kennis over wat ze doet. Tip, als beter zou zijn voor het dier om nabehandeling te krijgen met oliën om die dan aan de klant te verkopen of kleine hoeveelheid in flesje te doen en bij klant achter te laten met instructies en dan mee rekenen in de totale prijs.

Lilian (11-02 2023)
Johanneke, een grasparkiet, kwam mijn dierengezelschap uitbreiden op 21 juni 2008. Ze kwam wonen bij parkiet Twiety. Al snel merkte ik dat ze niet ging eten. Ze zat nog zo lang apart, omdat ze van elders kwam. Na enkele dagen ging ik naar een dierenarts gespecialiseerd in vogels. Hij concludeerde dat ze hartfalen had en wees me op de wat blauwige pootjes en snavel en schreef hartmedicatie voor: 2 keer daags een druppel. Maar heel even hoefde ik haar te pakken om de druppel toe te dienen. Snel leerde ze dat het fijner was, om deze van het pipetje af te happen zonder vastgehouden te worden.
Na enkele weken ging ze in de kooi wonen met Twiety. Als ik aan het werk was zaten ze in de kooi en daarna lekker los, waarbij Johanneke altijd bovenop de kooi ging zitten. Veel later mochten ze overdag los blijven.
Na een aantal jaar, Twiety was inmiddels overleden, vertelde Ingrid dat ze met de opleiding Healing Touch for Animals bezig was en dat ze moest oefenen. Dat heeft ze met Johanneke enkele keren gedaan. Aan de hand van een foto, want een parkiet wordt snel gestrest door vasthouden. Ik merkte dat Johanneke meer energie kreeg en ook van de kooi af kwam. Ze kon nog steeds niet vliegen, maar fladderde via het tafeltje op de grond en ging op onderzoek uit. Dat was heel leuk om te zien. Ze is bijna 10 jaar bij me geweest, het langste van alle parkieten. Op 9 februari 2018 heb ik haar na overleg met de dierenarts in laten slapen, omdat ze andere klachten erbij kreeg. Het was goed zo.
Ik ben ervan overtuigd dat Healing Touch daar een bijdrage aan heeft geleverd.