Healing Touch for Animals (HTA)

Healing Touch for Animals (HTA) is een energietherapie voor dieren. HTA kan ingezet worden voor het welzijn van het dier: bij gedragsproblemen en om het lichaam te ondersteunen in emotioneel, fysiek, en mentaal opzicht. Carol Komitor (USA) heeft deze therapie ontwikkeld, vanuit haar ervaring hiermee met mensen en haar achtergrond als paraveterinair.

Bij HTA wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, waarbij de handen lichtjes op of boven het lichaam geplaatst worden. Het energieveld wordt hersteld en het zelfhelend vermogen van het lichaam verbeterd. Uit onderzoek is gebleken dat tijdens een behandeling het lichaam ontspant, waardoor endorfinen worden aangemaakt. Spieren ontspannen, waardoor de doorbloeding verbetert. Daardoor krijg je een betere aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. De hormoonhuishouding verbetert, net als de enzymproductie. Het immuunsysteem krijgt een boost. Dit alles stimuleert healing.

Tijdens een behandeling kan verder gebruik gemaakt worden van geluidstherapie (“pair 5 tuners” en “Ohm tuners” en speciaal gecomponeerde muziek) en essentiële oliën van Young Living.

Young Living
Gary Young heeft in 1993 zijn bedrijf Young Living (YL) opgericht. Hij heeft zich jarenlang verdiept in het biologisch verbouwen van planten tot aan het correct destilleren van oliën. De YL producten zijn van begin tot eind goed gecontroleerd (“seed to seal”). Essentiële oliën zijn aromatische, vluchtige bestanddelen van (delen van) planten, die vaak uit veel chemische componenten bestaan en zeer geconcentreerd zijn. Ze helpen je lichaam bij de ondersteuning van de verschillende orgaansystemen. Young Living verkoopt de oliën niet alleen als enkele oliën (“single”), als mixen (“blend”), maar verwerkt ze verder ook tot o.a. voedingssupplementen, cosmetica en huishoudelijke producten.

Zelf ben ik sinds 2015 via HTA in aanraking gekomen met de YL oliën, omdat ze bij de behandeling van een dier ingezet kunnen worden. Tijdens deze opleiding heb ik veel informatie gekregen over hoe je de oliën correct en veilig kunt gebruiken. Niet alleen voor dieren, ook voor mensen. Om mijn kennis op dit gebied te vergroten heb ik diverse naslagwerken aangeschaft. Daarnaast krijg ik via Facebook groepen de nodige informatie over verschillende oliën en over hoe en wanneer ze te gebruiken. Inmiddels heb ik een aardige collectie oliën en producten. Ondertussen heb ik ook de nodige ervaring in het gebruik van deze producten. Je kan ze in een verdamper gebruiken, op je lichaam smeren en sommige producten kan je innemen. In ons eigen huishouden gebruik ik ook diverse YL producten, zoals cosmetica en schoonmaakmiddelen. Het grote voordeel is dat ze doen wat ze moeten doen en ze vrij zijn van schadelijke stoffen. Daarnaast ruiken een aantal producten erg lekker.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het gebruik van YL oliën, wil je tot aanschaf overgaan of heb je andere vragen die hiermee te maken hebben, neem dan gerust contact met me op.

Aangezien dierenwelzijn mij aan het hart gaat heb ik mij gespecialiseerd in Healing Touch voor Animals en help ik u graag als u het gevoel heeft dat HTA uw dier kan helpen.

N.B. HTA en essentiële oliën zijn GEEN vervanging voor (dier)geneeskundige hulp. Ook wordt er GEEN diagnose gesteld. Raadpleeg bij klachten bij uw dier altijd eerst een (dieren)arts!

Informatie over de Amerikaanse website van HTA: ttps://www.healingtouchforanimals.com/ met vermelding van mijn praktijk bij “Find a practitioner”: https://blog.healingtouchforanimals.com/hta-practitioner-directory/

Informatie over de Nederlandse website van HTA: http://www.healingtouchvoordieren.nl/

De officiële Nederlandstalige website van Young Living: https://www.youngliving.com/nl_NL

HTA bij Blacky.
Ontspanning: achterhoeven.
Onderlip trilde wat en was ontspannen tijdens de behandeling,
HTA bij een paard van een cliënt.